Убиецът на студентката Виола ще лежи в затвора 22 години и 6 месеца

Решението е на тричленен състав на Върховния касационен съд

23.01.2019 | 22:13 Редактор: Ралица Братанова
Убиецът на студентката Виола ще лежи в затвора 22 години и 6 месеца

Стефан Станев, който уби по особено жесток начин 29-годишната си приятелка Виола през лятото на 2017 г., ще прекара следващите 22 години и 6 месеца от живота си зад решетките, съобщава Dnes.bg.

Решението за това е на тричленен състав на Върховния касационен съд, който оставя в сила присъдата на Софийския апелативен съд.

Съседи в блока в столичния квартал "Света Троица", където двамата живеели, чували писъците на младата жена от 5 сутринта до около 5:50 ч на 23 юни 2017 г. През това време заради съмнения в изневяра Станев я удрял по главата и тялото със стикове за голф, винкел, клал я с ножове.

В мотивите към присъдата си тричленният състав на ВКС посочва, че както първостепенният, така и апелативният съд са пределно ясни в актовете си – извършеното е "изключително тежко“ по смисъла на НК както по начина на извършване, така и с оглед причините и умисъла на дееца за извършването му.

Проявеното впоследствие осъзнаване, признание и съжаление за стореното не намалява обществената опасност на същото, нито снижава обществената опасност на дееца на фона на проявената от него неоправдана агресивност и жестокост, допълват магистратите.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.