Полицейска гонка край Стара Загора завърши с двама задържани

Имало е и трети човек, който все още се издирва

17.01.2019 | 07:07 Редактор: Ралица Братанова
Полицейска гонка край Стара Загора завърши с двама задържани

Полицейска гонка край Стара Загора. В продължение на 360 км полицията е преследвала трима души с автомобил, след като не спират на полицейска палка. Тримата заподозрени са били в казино преди това. Преследването е започнало към 2:40 ч. след полунощ.

Колата е спряна, след като на пътя са били разпънати шипове. Шофьорът и неговия спътник са задържани. Имало е и трети човек, който все още се издирва. Заловените са на 23 и 32 години. Единият е криминално проявен. Нито един от тримата не е бил собственик на автомобила, но колата не е обявена за открадната. Според полицията най-вероятно е продадена, без да бъде пререгистрирана.

Преследването е започнало от Стара Загора, продължило към Пловдив, стигат до Раковски и два пъти се връщат по този маршрут. На моменти автомобилът се е движел с повече от 200 км/час.

Пътуващите се отправили към Карлово и Казанлък. И в Казанлък шофьорът успял да избяга от органите на реда. Автомобилът в крайна сметка бил спрян между Ягода и Ръжена.

Преследваната кола е ударила патрулка, няма пострадали, а само материални щети по колата. Не е имало стрелба, уточниха от МВР.

В издирването и преследването на автомобила са участвали 20 полицейски патрула. Засилено е полицейското присъствие в района. Движението между Ягода и Ръжена не е спряно.

Главният секретар на МВР Иво Иванов обясни пред Bulgaria ON AIR, че избягалият водач не е криминално проявен, известен е на полицията и е въпрос на време да  бъде задържан. По неговите думи причината за гонката все още не е ясна.