Българи, платили за екскурзия с нощувки, останаха без хотел и вечеря

Екскурзоводката заявила пред тях, че е изгубила парите им

02.01.2019 | 22:17 Редактор: Ралица Братанова
Българи, платили за екскурзия с нощувки, останаха без хотел и вечеря

Прокуратурата започва проверка на случая с български туристи в Охрид, чийто новогодишният празник беше провален. Министерството на туризма прави проверка по случая и дейността на водачката на групата.

Новогодишният празник на около 60 наши сънародници беше провален заради некоректно организирана екскурзия. Българската група платила пътуване и нощувки с празнична вечеря в четиризвезден хотел в Охрид. 

Когато пристигнали се оказало, че няма достатъчно стаи, затова за част от групата се наложило по спешност да се търсят места за нощувка в съседни хотели. Намерили, но на около два километра от този, за който били платили. Още по-голяма се оказала изненадата, когато разбрали, че празничната им вечеря не е платена. 

Eкскурзоводката – Елизабет Мечкарска заявила пред тях, че е изгубила парите, които носила на ръка. 

Екскурзията до Охрид не е първото провалено пътуване организирано от Елизабет Мечкарска. През 2011 година на нея се доверяват детските танцови състави на Костинброд и Сливница. Разчитат, че тя ще организира ходенето им до Истанбул, където да участват във фолклорен фестивал. Оказало се обаче, че тя е платила друго пътуване с техните пари. 

И така, вместо тридневен престой в Истанбул, групата от Костинброд и Сливница били там само за една нощувка. Пропаднало и участието им във фолклорния фестивал. 

Последвали жалби до всички инстанции. Включително Софийски градски съд осъдил Мечкарска да възстанови около 10 хиляди лева, които е взела за проваленото пътуване. Тя обаче върнала само 700 лева, а когато 5-годишният давностен срок изтекъл, поискала да се прекрати производството срещу нея и да се вдигне запорът от сметките ѝ.