Блокади и шествия в София и други места в страната

Засилено е полицейското присъствие в столицата

18.11.2018 | 13:24 Редактор: Ивайло Николов
Блокади и шествия в София и други места в страната

Протести и блокади срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот се провеждат в цялата страна. Блокирани са автоимагистралите "Марица", "Хемус" и "Тракия".

Заради блокадата движението от София за Бургас е пренасочено през пътен възел "Камено". Блокиран е и граничният пункт Капитан Андреево край Свиленград, както и проходът "Маказа" край Кърджали.

Протестиращите се опитват да блокират и Кулата. В Силистра протестното автошествие блокира границата с Румъния, а след това затвори републиканския път Силистра-Добрич.

Автошествия от Враца и Пловдив потеглиха към София, за да вземат участват в националния протест в столицата.

В Шумен протестът започна с около 100 коли в града, които след това блокираха пътен възел Белокопитово и достъпа до магистрала "Хемус". Блокадата продължи близо 2 часа, а протестиращите настояваха управляващите да обърнат внимание на ниския стандарт на живот на хората.

Въпреки лошото време десетки пловдивчани излязоха на протест пред сградата на общината. С викове "Оставка!" те изразиха недоволството си от това, че държавата не предприема всички мерки, за да могат българите са си осигурят елементарни условия за живот. Протестиращите отрекоха да се платени или пък да са обвързани с някоя политическа сила. В подкрепа се включиха и група протестиращи от Пазарджик.

Протест и във Видин. Десетки автомобили тръгнаха из целия град като знак за несъгласие с управлението на България. Протестиращите се заканиха да се отправят към Общината във Видин, за да поискат оставката на кмета, заради забавянето на процедурата за изграждането на Магистрала от София до Видин.