Куп пропуски ни лишиха от победата срещу тима на Кипър, завършихме 1:1

Националният отбор по футбол на България все още е в битката за първото място в групата

17.11.2018 | 09:24 Редактор: Ивайло Николов
Куп пропуски ни лишиха от победата срещу тима на Кипър, завършихме 1:1

Националният отбор на Кипър изкова равенство 1:1 срещу представителния тим на България в среща от Група 3 на Лигата на нациите, но въпреки това шансовете на родните национали за първото място и продължаване напред остават, тъй като Норвегия завърши при същия резултат при визитата си на Словения.

Определено нашите могат да съжаляват много за резултата, тъй като имаха положения да победят дори с разлика.

Така на практика всичко ще се реши в последния кръг, в който нашите домакинстват на Словения, а норвежците гостуват на кипърския национален тим.

Захариу откри резултата в полза на домакините в 25-ата минута. В 89-ата минута резервата Николай Димитров изравни от 11 - метров наказателен удар.

Освен това срещата ще се запомни и със скандално съдийство и две неотсъдени дузпи в наша полза от страна на шведския рефер Ал Хаким. 

След този мач тимът на България е с 10 точки, колкото има и отборът на Норвегия, който изпреварва селекцията на Петър Хубчев само по голова разлика.

Двубоят в Никозия ще се запомни и с друго историческо постижение. Вратарят на Славия Георги Петков, който беше титуляр на нашата врата, влезе в историята като най-възрастният вратар в Европа, който е пазил в официален мач.