Протести, протести, протести... И Валери Симеонов хвърли оставка!

Не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, заяви вицепремиерът

16.11.2018 | 21:15 Редактор: Тодор Петров
Протести, протести, протести... И Валери Симеонов хвърли оставка!

Вицепремиерът Валери Симеонов хвърли оставка. Той е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов, който я е приел.

Оставката на вицепремиера идва след 26 дни на мащабни протести на майките на деца с увреждания, предизвикани от изказването на Симеонов, в което той ги нарече "кресливи жени" с "уж болни деца".

"Вече става въпрос за управлението на България. Управление, което определям, не само аз, но и моите партньори, като изключително успешно. И не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки предпоставки за протести и атаки", заяви вицепремиерът пред журналисти в Министерския съвет.

Симеонов уточни, че оставката му е съгласувана само и единствено с неговия политически партньор Красимир Каракачанов и депутатите от НФСБ. По думите на Симеонов оставката е акт заради широка медийна кампания срещу него. Лидерът на НФСБ смята, че е въпрос на време протестите да спрат, а един от казусите в държавата вече бил приключен.

"Борбата продължава. Основанието за радост у моите опоненти е преждевременно", завърши Симеонов.

А 26-ият пореден протест на майките на деца с увреждания завърши празнично. След новината за оставката на вицепремиера майките изиграха "победно хоро" на Орлов мост след своето автошествие.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)