Столичен ресторант ще предлага храна на бездомните хора за зимата

Инициативата ще продължи до 31 март догодина

01.11.2018 | 18:20 Редактор: Ралица Братанова
Столичен ресторант ще предлага храна на бездомните хора за зимата

От днес столичен ресторант ще предлага храна на бездомните хора. Инициативата ще продължи до 31 март догодина. Хората ще могат да посещават мястото на адрес ул. "Владайска" 29 всеки делничен ден между 17:00 и 18:00 часа през зимните месеци. 

Днес около 30 души, които нямат дом, получиха безплатна харана. 

"Винаги съм се чудил какво правят тези хора, как се справят на улицата. Някои мислят за бездомните кучета и котки, но никой не мисли за хората", сподели пред Bulgaria ON AIR собственикът на заведението Мартин Мартинов.

Той обясни, че менюто в ресторанта всеки ден ще бъде разнообразно, както и че много доброволци са се записали да помагат с приготвянето на храната, а заведението има и около 12 дарители, които го снабдяват с продукти.

Кампанията не приема пари, но всеки може да помогне с продукти и консумативи, тъй като храната се дава пакетирана. Собственикът на заведението поясни, че е важно, като видим бездомен, да му кажем адреса, където може да получи вечеря.

Заведението ще раздава храна и на Бъдни вечер, а на рождения му ден, който е на 10 ноември, ще се приемат не подаръци, а продукти.

Собственикът беше категоричен, че кампанията е само за хора без дом, а не за бедни и болни, и призова всеки, който има възможност да помогне на нуждаещите се.

Снимка: Pixabay