България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Красива и с кауза: Барбара Виторелли на гости у нас

Визитата ѝ е свързана с благотворителен проект в Стара Загора и Варна

11.10.2018 | 10:16 Редактор: Иван Берберов
Красива и с кауза: Барбара Виторелли на гости у нас

Красавицата Барбара Виторелли, която държи титлите "Мис Бразилия 2017" и "Мис Глобъл 2017", посети държавата ни. 

"В България съм, защото искам да продължа благотворителната ни кампания. Става въпрос за благотворителен проект в Стара Загора. След това ще посетим Варна, където ще се занимаваме с деца с увредено зрение", сподели тя в студиото на "България сутрин". 

На влизане в страната, бразилката се сблъскала с протеста на майките на деца с увреждания. След разговор с тях, Виторелли се запознала с трудностите, които те изпитват. "Дано политиците да вземат най-добрите решения за тях", отбеляза тя. 

"Това, което ме впечатли на протеста на майките е, че една от майките каза, че детето й иска истински нормален социален живот", сподели "Мис Глобъл 2017". 

Според нея България и Бразилия имат много общо. "И двете страни са много приятелски настроени, но и в двете държави има много корупция", изтъкна още тя пред Bulgaria ON AIR.

"Децата с увреждания са много благодарни на социалния контакт, да не са в изолирана среда. Разбира се и финансовата помощ е важна, но и човещината е много ключова. Виторелли има много добро чувство за хумор, красива е не само отвън, но и отвътре. Кулинарната ни култура много си прилича с бразилската", каза ТВ водещата Гери Дончева.