Психично болен простреля в главата полицай в София!

Колеги на ранения го откарали сами в "Пирогов", стрелецът е задържан

18.09.2018 | 12:50 Редактор: Тодор Петров
Психично болен простреля в главата полицай в София!

Полицай от Трето районно полицейско управление е бил прострелян в центъра на София по време на изпълнение на служебните му задължения. 

Органите на реда са били повикани заради буйстващ мъж. По-късно той е прострелял полицая в главата със самоделно оръжие. Стрелецът е задържан от полицията, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"В 11:29 часа сме били повикани от Трето РПУ за психично болен човек. 7-8 минути са били нужни на линейката да стигне до мястото. През това време се случва това прострелване на полицая", обясни говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска за Новинте ON AIR. 

От думите ѝ стана ясно още, че колегите му са го качили в техен автомобил и сами са го откарали в "Пирогов". Полицаите отказват повиканата линейка, за момента няма нужда от преглед на психично болния човек. Пострадалият полицай е с 10 годишен стаж. Няма опасност за живота му. 

21-годишният стрелец е арестуван, а майка му и друг роднина, който присъствал на инцидента, са разпитани. В продължение на години момчето живеело във Франция. Не е регистрирано в нито едно лечебно психиатрично заведение у нас.