България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Вандалски акт: Пътник във влак беше уцелен с камък

Инцидентът станал, когато композицията минавала през квартал "Факултета"
Публикувана: От:

Още по темата

 

Инцидент във влака Благоевград - София. Човек е бил ударен с камък снощи, докато композицията е минавала през квартал "Факултета".

Това става ясно от пост в социалните мрежи. В публикувания клип мъж обяснява как човек е бил уцелен от хвърлен през прозореца камък. На кадрите се вижда пострадалият да лежи на земята, а лицето му е окървавено.

Очевидци веднага са сигнализирали на спешния телефон 112, до няколко минути линейка пристига и откарва мъжа в болница. От началото на годината това влаковете, които са замеряни с камъни са 19.

"Още преди няколко години започнахме работа с БДЖ и НКЖИ по повод инцидентите, случващи се в ромските махали, през които влаковете преминават. Бе изготвена програма и на място имаше екипи, които работеха с обитателите на тези райони. Тази програма обаче преди няколко месеца бе спряна от министър Московски", заяви в телефонен разговор за "България сутрин" комисарят на ромите в България Петко Тончев.

По думите му в кв. "Факултета" има група роми, която периодично създава проблеми. Съответните институции са били информирани, но към момента мерки не са взети.

 

Коментари ( 0 )