България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Двойният стандарт в ЕС – зависим от руския газ, но подкрепяме санкциите…

Трябва да бъдем критични към политиката на Европа, изтъкна Михаил Константинов

25.04.2018 | 09:00 Редактор: Иван Берберов
Двойният стандарт в ЕС – зависим от руския газ, но подкрепяме санкциите…

Участието на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров, придружен от зам.-председателя на Народното събрание Явор Нотев, на икономическия форум в Крим, предизвика немалко коментира у родните политически субекти.

Извънпарламентарната опозиция поиска оставката на Нотев, но по негови думи те нямат моралното право да изискват подобно нещо. 

"Всеки човек има право да отстоява своите възгледи. В случая притеснителното е, че Волен Сидеров е представител на властта и всяко негово изказване е изказване на държавата. Трябва да правим ясно разделение между ГЕРБ и избирателите им. Повечето им електорат не е твърдо против Русия", отбеляза социологът Кънчо Стойчев. 

Според анализатора Михаил Константинов България трябва да се съобразява с общата европейска политика, но както трябва да бъдем критични към решенията на ЕС, така и не трябва да прилагаме двойни стандарти.

"Искам да припомня двойните стандарти към Крим, тъй като там постоянно има евроделегати и евродепутати. Има едно очевидно нещо – Европа зависи от руския газ. Ако са толкова против Русия, да спрат да внасят. Или сме тотално против Русия, или не", подчерта той в "България сутрин".

Досега нито една парламентарно представена партия не е поискала оставката на Явор Нотев, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Мария Папазова. 

"Партия "Атака" не се е вляла в партия ГЕРБ. Ние имаме своите специфики и различия. Няма никакво основание, че това ще произведе катаклизъм в управляващата коалиция, тъй като нашата позиция е заявена от самото начало", категоричен бе зам.-председателят на НС Явор Нотев.