ФК "Левски" излезе с официална позиция за ранената полицайка

Заради инцидента са задържани над 40 човека в различни районни управления в столицата

19.04.2018 | 16:39 Редактор: Велислав Филипов
ФК

Състоянието на 24-годишната полицайка, която пострада тежко от хвърлена бомбичка по време на Вечното дерби, се стабилизира. След двучасова операция късно снощи от окото ѝ е извадено стъкло с размер 4 милиметра.

Полицията издирва мъж - нисък на ръст, с татуировка на глезена. Задържани са над 40 човека в различни районни управления в столицата. За да се отсеят заподозрените феновете в сектор "Б" на Националния стадион "Васил Левски" феновете бяха задържани повече от час, като на излизане всички са претърсвани - без жените и децата. 

Заподозреният се издирва по съвпадение за татуировки и външни белези. Работата на органите на реда е допълнително затруднена заради маските на ултрасите. 

Ръководството на футболен клуб "Левски" осъди случилото се по време на мача срещу ЦСКА-София, завършил наравно 2:2.

"ПФК Левски осъжда остро случилото се по време на вчерашното гостуване на нашия отбор на "цска-софия" в мач от XXX кръг от Първа Професионална Лига, проведена на Националния стадион, и изразява своята категорична позиция срещу всяка проява на насилие.

Клубът настоява да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства, свързани с този случай, както и да се установи извършителя на това деяние. 

ПФК Левски пожелава на пострадалия полицай бързо и пълно възстановяване", се казва в изявлението на "Левски".

Заради инцидента "сините" може би ще бъдат наказани с лишаване от домакинство за следващите си 3 срещи, които са с "Верея", "Ботев" и ЦСКА. Столичният клуб го грози и глоба от 10 000 лв. Именно заради очакваното наказание, продажбата на билети беше спряна.

Междувременно днес министърът на спорта Красен Кралев се срещна с представители на МВР и СДВР, за да обсъдят спешни мерки във връзка с случилото се. Първата стъпка ще бъде засилването на контрола на достъп до стадионите. Всички присъстващи са се обединили около мнението, че лишаването от домакинство и празните стадиони не са решение на проблема. 

Утре пък предстои среща между Министерството на младежта и спорта, МВР и БФС.