Нов инцидент в Софийския затвор: Надзирател беше нападнат

Инцидентът е станал по време на конвоиране на затворник

06.04.2018 | 09:29 Редактор: Василена Василева
Нов инцидент в Софийския затвор: Надзирател беше нападнат

Нов инцидент в Софиийския затвор. Надзирател е бил нападнат в късните часове на вчерашния ден. Това съобщи Цветан Михайлов от Синдиката на служителите в затворите в телефонен разговор за Bulgaria ON AIR.

Нападението е извършено по време на конвоиране на затворник от болницата към корпуса на затвора. 

"Мотивите към момента не са ясни. С оглед на тенденцията подобни случаи да зачестяват, не съм изненадан от инцидента", посочи още Михайлов.

Пострадалият надзирател е бил настанен в "Пирогов", в стабилно състояние е, но е със счупен нос и аркада на окото. Освободен е за домашно лечение.

По информация на Bulgaria ON AIR затворникът е с психически проблеми. Съвсем наскоро е бил преместен в Централния софийски затвор.

Веднага щом е посегнал на надзирателя е бил "неутрализиран и фиксиран". 

Нападението се случва на фона на избягалите през централния вход на затвора на 3 април рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, от които все още няма и следа.

А надзиратели от цялата страна излизат на пореден протест следващия вторник. 

Тогава и министърът на правосъдието Цецка Цачева ще свика извънредна среща с ръководителите на всички затвори, както и с новия ръководител на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". 

На нея ще бъдат обсъдени мерките, които трябва да бъдат предприети, за да бъде охраната в затворите надеждна и сигурна, както и самите надзиратели да бъдат по-мотивирани и доволни от своите възнаграждения.