Протести в защита на Пирин в различни градове у нас и в Европа

Бойко Борисов: България е една "зелена страна", която спазва своите "еко закони"

18.01.2018 | 19:24 Редактор: Ивайло Николов
Протести в защита на Пирин в различни градове у нас и в Европа

Граждани се събраха на пети протест в защита на Национален парк "Пирин". Недоволството е срещу решението на Министерския съвет, което според тях , позволява застрояване с писти, лифтове и хотели на 48 % от територията на Пирин. Хората настояват кабинетът да отмени решението си.

В София протестиращите се събраха пред сградата на площад "Независимост", където блокираха движението за кратко и се отправиха на шествие. Недоволните граждани се спряха пред Народното събрание, като към сградата полетяха и яйца. След това протестът се насочи към "Орлов мост", като и там блокира движението за малко. 

Недоволни хора, които не вярват, че в Национален парк "Пирин" ще се строят само спортни съоръжения, се събраха в общо 18 града в България.

Това е пети пореден път от 28 декември, когато беше взето това решение от правителството. Казусът "Пирин" напуска пределите на страната. Протести са организирани в Лондон, Берлин и още няколко града в Европа.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов увери чрез социалните мрежи, че ще бъдат спазени всички европейски и български закони, защото България е една "зелена страна", която спазва своите "еко закони".