Студент е предал корумпираните полицаи

Полицаят към висшиста: Работил съм за Златко Баретата и Митьо Очите, ще разпространяваш дрога и ще търсиш проститутки

30.03.2016 | 15:20 Редактор: Ирина Георгиева
Студент е предал корумпираните полицаи

Студент, задържан незаконно в 7-мо РПУ, е предал полицаите Николай Апостолов и Божидар Милев, които бяха задържани вчера при акция на "Вътрешна сигурност" на МВР.

24-годишният Милев, който работел в 7-мо РПУ, заплашвал студента, че ако не му плаща по 300 лева на месец, ще му съсипе живота. Така висшистът започнал да му дава пари, а полицейският служител давал информация кога има акции и в кои коли се возят оперативните полицаи, пише 24 часа.

Още по темата

Милев свързал студента и с колегата си Николай Апостолов, който работил в метрото. Апостолов наредил на студента да направи организация за разпространение на дрога в центъра на София. 

24-годишният служител на МВР се представил за важен играч в подземния свят, който е работил за Златко Баретата и Митьо Очите. Когато обаче му поставил задача да търси момичета-наркодилъри, които да работят и като проститутки, студентът подал сигнал в отдел "Вътрешна сигурност" към МВР и така корумпираните полицаи попаднали в разследването, което приключи с ареста им снощи. 

Разследващите са ги подслушвали и следили около месец. Божидар Милев е стрелял по служители на "Вътрешна сигурност", когато са искали да го арестуват и по чудо няма пострадали, посочи прокурор Арнаудов. Двамата са в ареста за 24 часа. Прокуратурата ще иска постоянния им арест. 

Полицаите ще бъдат задържани до 72 часа и ще им бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

"Николай Апостолов бе задържан в района на ж.к. "Бъкстон". След предварителна уговорка свидетелят и полицаят са се срещнали в района на ж.к. "Бъкстон" и по време на срещата полицаят е предал на свидетеля 4,5 грама пико на стойност малко по-малко от 300 лв., а свидетелят е предал на полицая белязани банкноти. След сделката Апостолов е задържан, без да има каквито и да било инциденти", обясни Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Божидар Милев е задържан няколко часа по-рано, за когото доказателствата сочат искане и получаване на подкуп чрез злоупотреба със служебно положение и изнудване. Арнаудова потвърди, че при задържането Милев е произвел един изстрел срещу колегите си.

"Двама от полицейските служители са с травми, като на единия му предстои операция", уточни Арнаудова и добави, че Милев е задържан от втория полицейски екип, който е бил на местопроизшествието.

Двамата задържани в момента са в ареста, добави тя. По думите й извършват се разпити на свидетели. Според наблюдаващия прокурор доказателствата са достатъчни за повдигане на обвинение, което ще бъде направено в рамките на днешния ден.

На Божидар Милев ще бъде повдигнато обвинение за искане и получаване на подкупи чрез злоупотреба със служебно положение, а на Апостолов за разпространяване на наркотични вещества. Според прокуратурата двамата са с висока обществена опасност и ще бъдат задържани до 72 часа и ще им бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Двата случая са брутални, определи директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Павлин Коджахристов. По думите на Коджахристов, Милев е със стаж 2,5 години и според него е влязъл в системата на МВР само за да се занимава с подобен тип дейност. Той разказа още, че Апостолов е представил негова собствена марка пико с лого.

 


1
0 rate up comment rate down comment 1
Вероника_Колева
преди 7 години
"24-годишният служител на МВР се представил за важен играч в подземния свят, който е работил за Златко Баретата и Митьо Очите" ??? НЕЛЕПО! С това ли се хвалят? Че имат връзки в подземния свят? Нагли до безобразие! Вече не ми е и чудно как човек,като Николай Чернев ,все още има пост в родното МВР! Нахален и с висящи дела... а раздава правосъдие... Сигнализирай за неуместен коментар