Развяха 300-метрово знаме в Стара Загора

В Шумен бе спуснат 30-метров флаг

03.03.2016 | 18:17 Редактор: Васил Детелинов
Развяха 300-метрово знаме в Стара Загора

Българският национален флаг днес се развя над хиляди домове в цялата страна - спонтанно, без предварителна организация и специални призиви. Освен традиционния трибагреник, купен от магазините, на места хората бяха изработили със собствените си ръце българския флаг.

В Стара Загора хиляди се включиха в шествието из града с 300 метровото знаме. Уникалният флаг бе носен от граждани и военни повече от 3 километра. А инициативата е на общината Начело на похода бе репликата на "Самарското знаме". Кулминацията на тържествата бе в местността „Чадър могила“, където през Руско-Турската освободителна война българското опълчение получава първото си бойно кръщение.

Най- голямото знаме в Шумен се развя от болница на града. дългият 30 метра национален флаг е дело на патриотичното движение „Пазители на българщината“. Знамето бе закрепено за фасадата от професионални алпинисти под звуците на патриотични песни.

Националният трибагреник гордо се развя и в столица. Белият, зеленият и червения цвят бяха поставени по балкони, прозорци и фасади. едно от най дългите знамена бе разпънато на столичния  булевард Христо и Евлоги Георгиеви. Знамена се вееха и в ръцете на десетки граждани и деца. Не липсваха и руски флагове.