Преспиваш на плажа - глобяват те!

Този закон е пример за икономически интереси, смята икономистът Владимир Каролев

20.02.2016 | 11:01 Редактор: Ирина Георгиева
Преспиваш на плажа - глобяват те!

Преспиването на плажа се забранява със закон. Народните ни представители искат да приемат промени, с които да сложат край и на свободното опъване на палатки.

Ще бъде забранено и паркирането на по-малко от 100 м от морето.

Още по темата

Този текст е спорен, защото е неясен, коментира Андрей Ковачев от Сдружението за дива природа "Балкани" пред Нова телевизия. По думите му неясно е как промените ще се прилагат, защото така, както е приложен може да бъде тълкуван доста широко.

"А именно всеки, който спре колата си да бъде глобен и всеки, който е застанал за малко по-дълго време на плажа също да бъде санкциониран. В този смисъл той е безумен от законова гледна точка. От друга страна, всяка една такава глоба ще може да бъде атакувана в съда и най-вероятно да падне", поясни Ковачев.

Според Ковачев между първо и второ четене доста ще трябва да се поработи върху закона, както и самата концепция за пълна забрана да се преосмисли от комисията.

Този закон е пример за икономически интереси, смята икономистът Владимир Каролев. 

"Трябва да има наредба, където да става ясно, че ако заспиш на плажа, няма да те глобят. Но да стане и ясно, че ако заспиш на плажа с палатка, ще те глобят", уточни той.