Нови случаи на отравяне с ракията-убиец

Обвиняемият Тайфи Мекльов е отказал да даде показания пред полицията

29.12.2015 | 09:44 Редактор: Мария Аладжова
Нови случаи на отравяне с ракията-убиец

Още трима души са били настанени тази нощ в болницата в Благоевград след употреба на ракията-убиец, която отне живота на четирима души от Якоруда. Информацията идва от началника на реанимацията Любомир Димитров. С новите случаи на отравяне с фалшивия алкохол, броят на пострадалите, които се лекуват в отделението, става осем. Единият от хоспитализираните е потърсил помощ късно снощи, след като чул новината от медии и усетил същите симптоми. 

Още по темата

Окръжната прокуратура в Благоевград образува наказателно дело срещу Тайфи Мекльов, който е продал отровния алкохол на жителите на Якоруда. Тази сутрин стана ясно, че той е отказал да даде показания пред полицията и е поискал съдействие от адвокат. Срокът за задържане на обвиняемия беше удължен на 72 часа. 

Вчера беше повдигнато обвинение на лицето. Беше постановено 72-часово задържане. Днес ще внесат делото в съда с искане за мярка за неотклонение "задържане под стража". На пострадалите им се прилага една терапия с алкохол и в момента не могат да бъдат разпитани. При първа възможност свидетелите ще бъдат разпитани. Наблюдаваме тяхното състояние и чакаме момента, в който ще бъдат годни да дават такива свидетелски показания, каза наблюдаващият прокурор Георги Мадолев, цитиран от БНР.