Борисов разчита на британската подкрепата за кохезионната политика

Камерън: Отчитам добрите резултати на Бойко Борисов като министър-председател

03.12.2015 | 18:25 Редактор: Мариета Иванова
Борисов разчита на британската подкрепата за кохезионната политика

Премиерът Бойко Борисов ще разчита на подкрепата на Великобритания и в бъдеще, особено в  „кохезионната политика и инфраструктурните ни обекти“. Това заяви той след срещата си в Министерския съвет с британския си колега Дейвид Камерън, предаде Агенция Фокус.

„Безспорно е, че България се справя много добре. Забелязано е това и от Великобритания. Шенгенската граница, бюджетният дефицит. Честни сме към Еврозоната. Стриктно спазваме финансовата дисциплина. Държим да се повиши капацитетът на работа в ЕС,“ заяви Борисов.

Необходимостта от по-голяма гъвкавост и координация в отношенията между страните Борисов изтъка като направи аналог с работата на „всяка една фирма“.

„Както България счита, че кохезинните фондове са важни, защото това повишава конкуренцията и възможностите на бизнеса в нашия регион, така и в другите сфери държавите, които са постигнали добри социални системи, не бива да допускаме да бъдат мамени”, заяви Борисов.

Дейвид Камерън от своя страна посочи, че отчита „добрите резултати“ от работата на българския министър-председател Бойко Борисов.

„Обсъждахме как да реформираме ЕС, за да стане по-конкурентоспособен. Говорихме как да се борим с миграцията и тероризма”, посочи британският премиер, отбелязвайки, че му е много приятно да посети София.

По европейската реформа той посочи, би искал да се подпише споразумение за свободна търговия като това между ЕС и Виетнам.

„Бих искал да работим по въпроси като суверенитета, управлението и икономиката“, коментира още Камерън, цитиран от Агенция Фокус.

Той допълни, че не очаква незабавни решения между страните от ЕС, но очаква да има съгласие към месец декември.

Вижте още в репортажа на Борислав Петров: