Маскирани мъже са нападнали пътуващите в автобус № 94 в столицата

Има пострадали, счупени са няколко прозореца на автобуса

19.10.2015 | 11:49 Редактор: Ирина Георгиева
Маскирани мъже са нападнали пътуващите в автобус № 94 в столицата

Един човек е пострадал, след като маскирани мъже са нападнали пътуващите в автобус, движещ се по линия № 94 в София късно вечерта на 18 октомври, съобщи БНР. Според други медии броят на пострадалите е по-голям - между 3 и 5 души.

Неизвестен брой маскирани мъже с метални пръти са се качили в автобус № 94 малко след 23 часа на 18 октомври на спирка "Гара Пионер" в посока Студентски град и нападнали част от пътниците. Счупени са няколко прозореца на автобуса.

Шофьорът на автобуса веднага се е обадил на полицията. 

Пострадал е със счупена ръка и е откаран в болница за лечение, пише БНР. По непотвърдена информация, нападнатият е привърженик на футболен клуб "Левски". За момента няма задържани по случая, тъй като полицията издирва евентуалните нападатели. Предполага се, че те са фенове на друг от столичните клубове.

На 18 октомври през деня феновете и спортисти от ЦСКА проведоха планиран протест пред сградата на Парламента. Те изразиха недоволство срещу базите и високите наеми, които спортните клубове са длъжни да плащат на държавата. 

От 20:00 часа на "Герена" се игра и решаващ мач между отборите на "Левски" и "Лудогорец", който завърши с равен резултат 1:1 в мача от 12 кръг на "А" група.