Инцидент с международния влак за Истанбул на гара Пловдив

Седем души пострадаха, но през болницата преминали девет души

10.08.2015 | 09:18 Редактор: Ирина Георгиева
Инцидент с международния влак за Истанбул на гара Пловдив

Седем пътника са пострадали при инцидент с международния бърз влак София - Истанбул на гара Пловдив, съобщават от БДЖ. Пострадалите са 6 румънци и 1 българка.

Около 21:40ч. на 9 август в гара Пловдив прекачването на дизелов локомотив към международния бърз влак 493, който пътува по маршрут София – Истанбул, дизеловият локомотив се удря в първия вагон на влака с около 15 – 20 км/ч. При удара са пострадали 6 румънци, които са с леки наранявания, а по-сериозно е пострадала българската гражданка. Те са откарани в болница в гр. Пловдив с коли на Спешна медицинска помощ. По локомотива и вагона има нанесени щети.

Жена от Димитровград е със счупен нос и травма на гърдите и корема след инцидента с международния бърз влак София – Истанбул в гара Пловдив, съобщиха за Радио "Фокус" – Пловдив от пресцентъра на Университетската болница в града.

Тя е най-сериозно пострадалата, но е в стабилно състояние.

Лекарите се грижат най-вече за травмата на гърдите и на корема, а оттам нататък вече ще преценят когато състоянието й се стабилизира окончателно.

През лечебното заведение са преминали общо 9 души. Осем от тях са чужденци и са освободени за домашно лечение. Сред тези осем души има португалец, испанец и германец, а останалите са румънци, като сред тях има и дете. Те са с по-леки травми и охлузвания и съответно са освободени за домашно лечение. 

Във влака е пътувала група от 60 чуждестранни туристи, за които е осигурен транспорт с автобуси до Капъкуле.

Причините за инцидента се разследват.