Дейността на ВМЗ-Сопот е обезпечена с договори и работниците получават редовно заплати

В момента тече процедура за наемане на още работници

17.07.2015 | 14:30 Редактор: Ирина Георгиева
Дейността на ВМЗ-Сопот е обезпечена с договори и работниците получават редовно заплати

Дейността на ВМЗ-Сопот е обезпечена с договори и работниците получават редовно трудовите си възнаграждения, съобщиха от ръководството на предприятието. По думите им ще се търсят и възможности за подобряване на заплащането. В момента тече процедура за наемане на още работници с оглед увеличаване на капацитета за изпълнение на производствените програми.

Това стана ясно на срещата между министъра на икономиката Божидар Лукарски с представителите на Федерацията на КНСБ във ВМЗ-Сопот АД и с ръководството на предприятието в лицето на търговския пълномощник инж. Богдан Богданов и членовете на Съвета на директорите инж. Илиян Насков и Любомир Джапаров.  

Министър Лукарски увери синдикатите, че ще бъдат предприети действия за подобряване условията на труд в предприятието.

На 20 юли от ВМЗ - Сопот ще представят на синдикатите новата организационно-управленска структура на завода, както и производствената програма до края на 2015г. и план за работа и програма за развитие на предприятието през следващите две години. Ще бъде разяснено какви са очакванията за изпълнение на поръчки и за приходите в близък и дългосрочен план.

Синдикатите поставиха въпроса за възстановяване на работата на площадката в с. Иганово, която пострада при инцидентите през март и април. 

"В момента на площадката се работи на две смени. Паралелно част от производството, което допреди инцидентите е било в пострадалите цехове, се прехвърля в други производствени цехове и капацитетът ще бъде възстановен и увеличен." - съобщи Богданов.