Бъчварова: 370 служители на МВР бяха командировани в Орландовци и 114 в Гърмен

280 часа е максимумът на този труд, но има отделни структури, в които този максимум е достигнат

10.07.2015 | 12:28 Редактор: Ирина Георгиева
Бъчварова: 370 служители на МВР бяха командировани в Орландовци и 114 в Гърмен

370 служители на МВР бяха командировани в столичния кв. "Орландовци" и 114 в Гърмен. Това съобщи по време на парламентарен контрол вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде агенция "Фокус". 

"В началото на годината като резултат от усилията ни да се справяме с актуални събития в страната, свързани с конфликтни ситуации, има допълнително ангажирани полицейски сили. По отношение на събитията в Гърмен имаме 114 души, които са били командировани, а в кв. "Орландовци" бяха командировани общо 370 служители от различни областни дирекции. Това се налага, защото събитията го изискваха и по някои особености, които регламентира наредбата за извънредния труд." - обясни Бъчварова. 

Тя уточни, че 280 часа е максимумът на този труд, но има отделни структури, в които този максимум е достигнат. 

"Регистрира се полаганият извънреден труд и се начислява към месечното възнаграждение на служителите в месеца, в който последва самото командироване. Към момента няма забавени плащания. Що се отнася до мотивация, мисля, че възможността за допълнително плащане е един фактор, който действа положително в тази посока." - допълни Бъчварова.

Вътрешният министър подчерта, че с нейна заповед от 7 юли е създадена работна група от 17 души с представители от синдикатите, като целта е да се подобри наредбата за извънреден труд, за да се направят възможностите на МВР по-гъвкави.