Има отстъпление от резултатите на матурите: Кастрева

Много двойки по математика на матурата за 7кл.

03.06.2015 | 08:41
Има отстъпление от резултатите на матурите: Кастрева

Резултатите от изпитите за 7кл за 2015 ще излязат на сайта на МОН в края на работния ден на 3 юни 2015, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието.

В интервю за bTV зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева каза на 3 юни 2015, че "има отстъпления от постиженията" на матурите, което определи като "проблем".

"В анализа снощи късно вечерта на броя на точките, тревожни са многото двойки по математика. Важно е какво ще се случи след това. От гледна точка на експертизата на колегите-математици задачите са съзмерими с тези от предишната година. Призовавам училищните ръководства внимателно да анализират резултатите. Посоката е мотивация на учениците и техните родители, квалификация на учителите, индивидуална работа с учениците", каза Ваня Кастрева.

По региони

Според заместник-министъра най-добре са се справили децата на София, следвани от Варна, Смолян.. "Изключително добър растеж има в постиженията на учениците от Плевен, Хасково и Разград – те имат най-голям растеж в сравнение с миналата година, което говори за добра работа на колегите там", каза заместник-министърът на образованието.

"Нито един регион тази година не може да се похвали с много добри постижения", обобщи Ваня Кастрева резултатите от матурите след 7кл.