Да се обединим около общи национални цели, призова Калфин

Няма как България да върви напред, ако обществото не е консолидирано

07.04.2015 | 16:43 Редактор: Ирина Георгиева
Да се обединим около общи национални цели, призова Калфин

Трябва да заменим разделението в обществото ни с обединение около общи национални цели, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната Ивайло Калфин по време на откриването на кръгла маса под мотото: Езикът на омразата и неговото въздействие върху интеграционния процес, инициирана от ромски младежи от асоциация "Интегро".

"Няма как България да върви напред, ако обществото ни не е консолидирано." - подчерта вицепремиерът Калфин. Той допълни, че трябва да се търси общо съгласие по важните за държавата теми и да се противодейства на всички опити за противопоставяне на основата на етнос, религия и националност.

Вицепремиерът акцентира върху важността от провеждането на дискусии като днешната, в които се показват добрите примери на успешна интеграция.

"Именно те ще доведат до промяна в държавната политика." - посочи министър Калфин.

Участници във форума са ромски студенти, представители на неправителствени организации, институции и експерти. Дискусията се провежда със съдействието на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС, чийто председател е вицепремиерът Калфин.