Борисов: Силата на България е в това да се консолидират всички и да работят за успеха

Министър-председателят се шегувал за жената-президент

20.01.2015 | 11:57 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: Силата на България е в това да се консолидират всички и да работят за успеха

Силата на България е в това да се консолидират всички и да работят за успеха. Колкото по-малко се делим, толкова по-добре, каза министър-председателят Бойко Борисов пред участниците в годишната среща на бизнеса с правителството, предаде БТА. Той коментира пред участниците, че вече много внимателно си подбира думите, тъй като на изключително сериозен анализ са поставени негови думи, които е казал на форума на ЖЕНИ ГЕРБ по отношение на възможността жена да е следващият президент. Той отбеляза, че думите са казани заради общия приповдигнат тон на обстановката и не става въпрос за оценка на настоящия президент.

"Нещо, което е след две години, изобщо не ни влиза сега в дневния ред да го говорим и единствената цел да се дискутира това, кой ще е президент след две години и половина, е да се даде кратък живот на това правителство, да се създава напрежение в коалиционните партньори, да се чудят дали се играят някакви игри" коментира премиерът и допълни "удивлявам се на анализаторите - какво съм искал да кажа, а аз само се шегувах, и то не че не може да стане, просто в подобна аудитория, само жени, какво да им кажа." - коментира Борисов.

Бойко Борисов припомни процеса по създаването на това правителство, като благодари на преговарящите тогава. Далеч съм от мисълта, че много сме се захаресвали и много сме се заобичали, просто знаем, че по-добро от това, което в момента сме създали няма как да се конструира, отбеляза премиерът. По думите му можело е да бъде и по-добре, ако не е бил задействан проектът "България без цензура". Според Борисов това е заслужаващият вниманието на политическите анализатори проект "как с пари можеш да вкараш една партия в парламента".