К. Гарчев: Не очаквам еврото да продължи спада си, но паритет с долара не е изключен - Boom&Bust 2 част (11.01.2015)

Гости: Кирил Гарчев - Bulbrokers, и Тихомир Каунджиев - Бета Корп., Веселин Моров - Реал Финанс.

12.01.2015 | 10:17 Редактор: Дориана Ранкова
К. Гарчев: Не очаквам еврото да продължи спада си, но паритет с долара не е изключен - Boom&Bust 2 част (11.01.2015)

Кирил Гарчев, главен дилър в Bulbrokers, сподeли мнение в студиото на Boom&Bust, че е по-скоро умерен като прогноза за бъдещ паритет между долара и еврото. Той вижда като основа на развитието на валутния пазар решенията на ЕЦБ.

Тихомир Каунджиев, финансов анализатор и инвестиционен консултант в отдел „Инвестиционно банкиране” на Бета Корп, коментира, че беше очаквана обезценката на единната валута, но никой не е очаквал това темпо.

 

Един от основните проблеми за еврозоната и нуждата от количествени улеснения, според гостите в студиото, е дефлацията, която плаши Блока. Според Кирил Гарчев влиянието на Гърция върху валутната политика е "или малко или никакво". Той е по-умерен във виждането си на важността на на страната в политиката на ЕЦБ.

 

Според Веселин Моров, член на Съвета на директорите на инвестиционния посредник Реал Финанс, американската икономика се справя достатъчно добре, и всички действия обаче на ФЕД влияят на валутния пазар. Ако има някакъв позитивен елемент в Европа, може би в някаква степен това ще обере покачването на долара след очакваното покачване на лихвата в САЩ.

 

Цялото интервю в студиото на Boom&Bust, с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров, може да видите в следващия видео материал: