ДПС иска избори до края на годината

Местан: Идеята за пълен мандат на кабинета не е път към стабилност

05.06.2014 | 10:56 Редактор: Мариета Иванова
ДПС иска избори до края на годината

Анализът на изборните резултати прави невъзможен пълния мандат на кабинета. Идеята за пълен мандат не е път към стабилност, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на нарочен брифинг в НС, предаде Dnes.bg.

По думите му възможни са три други варианта, като се изключи този – хоризонт до октомври 2015 година и избори „2 в 1“, провеждане на избори догодина по това време и избори до края на годината.

Последният би означавал оставка на кабинета в края на септември-началото на октомври, плавно предаване на властта на служебен кабинет и избори в края на ноември-началото на декември.

Нашите предпочитания са към третия вариант – избори до края на годината, заяви лидерът на ДПС.

Той обаче подчерта: Не налагаме на никого тази позиция, ако някой има по-добра идея, ние сме отворени за диалог, готови

Още по темата

сме за разговор“.

По думите му дори кабинетът да подаде оставка още утре има един риск – бюджетът няма да влезе в нормалния график за приемането му.

Местан подчерта, че идеята за избори не трябва да се тълкува като оценка, че управлението е лошо.

Повече по темата гледайте в репортажа на Христиания Червенкова. 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
rumen221
преди 10 години
Неоосманлиите от ДПС Бързат, бързат...В деня в който стана ясно, че ще се предоговарят цените на тока от Американските ТЕЦ-ове ЦРУ, чрез Анкара и А.Доган, заповяда на ДПС да иска Избори веднага! Наивно надявайки се, че докато народа не е разбрал какво става ще грабнат властта. Неоосманлиите у нас, явно безмозъчно изпълняват заповедите от Анкара и по детски наивно се надяват, че с помощта на ЦРУ, България да стане турска Кааза (област)! Събитията в Косово и Украйна напълно са ги заслепилии смятат, че е дошло време да се пролее и българска кръв... Още повече, че нямаме армия, а президента ни само чака повод да се пресели в гръцката си вила!!!Ще ги разочаровам! Евровота не определя нагласата на българина! Ако ДПС и ГЕРБ се разцелуват и се отиде на избори не забравяйте, че българите са леви русофили, БСП ще се стегнат и за нея ще гласуват поне 40% от българите! Заради масовото гласуване ДПС ще се върне на мястото си с 10%, ГЕРБ, заради фирмения вот на който се крепят, ще изпаднат от каруцата на властта с 15 %..., "Атака" ще активизира своите, %-та на ББЦ (партията на дребния и средния бизнес) ще се увеличиПросто е, но не е за прости неоосманлии и селянчета от Банкя...!!!. Сигнализирай за неуместен коментар