Правосъдното министерство получи 6.5 млн. лева за ремонти

С 5.5 милиона лева ще бъде ремонтирана преустройваната доскоро сграда на Военното НДК.

19.09.2012 | 13:42
Правосъдното министерство получи 6.5 млн. лева за ремонти

Правителството реши да отпусне допълнителни 6.5 милиона лева на Министерството на правосъдието. Средствата са необходими за ремонт на двете сгради, където предстои да се преместят служителите на  Софийския районен съд.
С отпускането на парите ще стартира и обществена поръчка, а премиерът Бойко Борисов обеща и бързо приключване на ремонтните дейности.

С нови 5 и половина милиона лева ще бъде ремонтирано за пореден път Военното НДК, където ще бъдат настанени наказателните съдии и прокурори. Правителството вече отдели 10 милиона лева от началото на годината за преустройство на сградата, първоначално замислена като хотелски комплекс с кино-конферентна зала към Министерството на отбраната. Впоследствие стана явно, че на мястото на стария Военноисторически музей ще има административна сграда и ще бъде използвана от Министерството на правосъдието.

Днес премиерът Бойко Борисов заяви, че ще се отпуснат пет и половина милиона допълнително, „тъй като в тази сграда в момента това, което е правено, пак ще се ремонтира, защото вече е протекло, но единият корпус е готов. Всъщност сега там, където са правили тази зала, почти колкото на НДК, я преграждаме наполовина и правим 35 заседателни зали с тези пари."
Правосъдният министър Диана Ковачева съобщи, че  с още един милион лева ще бъде ремонтирана сградата на бившето Главно управление на Строителните войски (ГУСВ) на булевард "Цар Борис III", където ще бъде преместен архивът на Софийския районен съд.