Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

Дългата битка срещу двойния стандарт при храните

Има ли вратички в приетото еврозаконодателство за храните
Публикувана:

Основният елемент за двойните стандарти при храните е договореният текст в чл. 6, параграф първи от Директивата за нелоялни търговски практики. Според него следва да бъде забранено всяко предлагане на стока в една държава членка като идентично с това на стоки на пазара в други държави членки, доколкото те имат значително различен състав и характеристики, освен ако това не е оправдано от законни и обективни фактори.

Университетите във Великобритания може да увеличат чувствително таксите си за студенти от ЕС, в т.в. от България, още през 2020 година, пише в. "Гардиан".

Още с новината за Брекзит стана ясно, че Великобритания ще започне да таксува по-високо европейските студенти, като изравни статуса им с този на международните студенти. Не се очакваше обаче това да стане толкова скоро, допълва изданието.

Протести, сблъсъци във Венецуела, полиция, жертви и ранени. Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че "не вижда начин" как позициите на Москва и Вашингтон относно кризата във Венецуела могат да бъдат съгласувани, информират медии.

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че "бруталното потисничество" на венецуелския народ трябва да бъде "прекратено скоро".

Втора част гледайте тук >> 

 

Коментари ( 0 )