Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

Една кола, която не е годна за Мюнхен, не е годна и за Монтана

Mинистърът на околната среда и водите Нено Димов с коментар в "Брюксел 1"
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Аз започнах инициатива за това да има еднакви стандарти за автомобилите по отношение на замърсяването", заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов в разговор с Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1"  по повод постепенното въвеждане на ограничения за дизелите в някои градове в Западна Европа.

"Тази моя инициатива беше подкрепена от Полша и Словакия, а на среща на екоминистрите още 6 страни се присъединиха. Така една много сериозна коалиция от 9 страни възложихме на ЕК да намери разрешение на наднационално ниво, за да бъде избегнат поредният двоен стандарт," обясни Нено Димов.

 Най-вероятно чак през 2020 година, имайки предвид  предстоящите евроизбори през 2019 г., ЕК ще започне разглеждането на искането ни напливът на стари автомобили към Източна Европа да бъде ограничен, обясни за предаването "Брюксел 1" министърът.

За новия данък върху старите коли, за това отразява ли се на работата на кабинета поредният конфликт между Атака и НФСБ, и други актуални теми, гледайте целия разговор във видеото!

Коментари ( 1 )
  • 1

    Татяна Тодорова

    20 окт 2018 | 22:24

    Така е и със заплатите. Заплата, която не ви осигурява приличен живот в Мюнхен, не е годна и за Монтана, и за Малко Търново също не е годна.