Box Office: Сонг Саа - филантропският бизнес модел в туризма

Сонг Саа е единственият частен остров в Камбоджа. Част 2

28.10.2015 | 15:48 Редактор: Ирина Георгиева
Box Office: Сонг Саа - филантропският бизнес модел в туризма

Сонг Саа - филантропският бизнес модел в туризма. Сонг Саа е единственият частен остров в Камбоджа. 27 бунгала в традиционен стил конкурират луксозни дестинации като Малдивите и Бора Бора.

Един нов бизнес модел, който успоредно с печалбата цели опазването на природата и подобряване на благосъстоянието на местното население.

Това е хотел със собствена фондация за устойчиво развитие. Ултра луксозен комплекс, спечелил редица отличия. Построен е предимно от отпадъчни материали. Един остров купен за 15 000 долара, който днес е най-коментираният в туристическия бизнес курорт.

Сигурно вече сте чули за тях - млада двойка австралийци, които развиват така нареченият филантропски бизнес модел в туризма. Имената им са Рори и Мелита Хънтър. Те купуват остров в Камбоджа. Създават курорт там и го наричат на самия остров - Сонг Саа.

Това е екзотично място, на което отсядате в сламени къщички с прозрачен под към морския свят под тях. Закуската се носи в сламени поднос - храната е морска и органична. Близостта с природата е очарователна, а цената за една нощувка надхвърля 1300 евро. Към днешна дата Сонг Саа е един от най-луксозните курорти в света.

Вижте в предаването Box Office: