Марк Андерсън и революция. com

Ако сте сърфирали в интернет вие сте използвали неговите продукти.

10.04.2013 | 10:19
Марк Андерсън и революция. com

Кой е Марк Андерсън, историята на браузера Mosaic и как се оцелява след битка с Microsoft  ще научите в документалната поредица на Bloomberg – „Правлата на играта“, тази вечер, 10 април, от 21:35, по телевизия Bulgaria ON AIR.

Марк Андерсън е съосновател в революционно нова компания, която предизвиква .com бума, а акциите и стигат нива от 40-50 долара. Той създава продукт, който печели 1млн. потребители само за девет месеца. Преди двадесет години той подхваща сложната субкултура на технологиите и я прави достъпна за всички нас. Днес всички са свързани до голяма част благодарение на него. Компанията му е смазана от Microsoft в историческа битка за влияние в интернет, но Андерсън се извисява отново сред елита на Силиконовата долина и става един от най-влиятелните личности в света на технологията.

За битката с Microsoft, за възхода след падението, за интернет и браузерите - сряда вечер, от 21:35, в епизода от документалната поредицата на  Bloomberg – Правилата на играта, по телевизия Bulgaria ON AIR.