fallback

Линия Здраве - 16.1.2022 - Пълен запис

18.01.2022 | 14:09 Автор: Таня Харизанова

От няколко години живеем в условията на световна здравна пандемия. Милиарди средства се инвестират в разработката на ваксини и медикаменти, които от една страна да ни предпазват, а от друга да подпомогнат ефективното лечение на Ковид 19. Вярвам, че човечеството скоро ще се справи с това здравно предизвикателство, но лично аз съм доста притеснена за психологическите последиците върху хората и най-вече върху младото поколение от ограничителните мерки, които се налагат в световен мащаб с оглед превенцията и неразпространението на болестта.

Социалната изолация, носенето на маски, страхът от зараза, отчуждението, прекомерната употреба на дезинфектанти, които разрушават естествената дермална защита на кожата, новите правила в общуването, спазването на социална дистанция, дори забраната в детските градини на децата да се прегръщат, докосват и да ползват едни и същи играчки.

Как се отразява всичко това на нашата психика и емоционално благосъстояние ще ни разкаже днес психологът Пламен Димитров, член на Дружеството на психолозите в България. Той е автор на продължаващо вече 35 години изследване върху живота на българите, озаглавено „Как живеем“.

Целия разговор гледайте във видеото!

 

fallback
Още от Предавания
fallback