fallback

Линия Здраве - 28.11.2021 - Пълен запис

29.11.2021 | 17:00 Автор: Таня Харизанова

Значението на храната за поддържане на оптимално здраве

Още Хипократ е казал, че всички болести започват в червата. Съвременната наука доказва, че храната е основeн детерминант на човешкото здраве. Високо индустриализираната храна е причина за развитие на множество заболявания, най-вече за бума на сърдечносъдовите заболявания и за пандемията от затлъстяване в световен мащаб. В не малка степен е отговорна и за развитието още на редица алергични реакции, хормонални смущения, онкологични и автоимунни заболявания.

Ако ние сме това, което ядем, защо не съумяваме да се придържаме към здравословен модел на хранене, а си позволяваме да се превърнем в „жертви“ на вкусните, но крайно нездравословни преработени храни?

За да поговорим за лечебната сила на храната и храната като ефективно средство за превенция и недопускане на възникване и развитие на болестен процес, в студиото на "Линия Здраве" гостува д-р Емилова.

Д-р Людмила Емилова е специалист по вътрешни болести, ревматология, кардиология и здравен мениджмънт. Член на Лекарската асоциация към Американското Общество по Натурална Хигиена. Удостоена с орден "Михаил Ломоносов" за високи постижения в опазването на човешкото здраве. Създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина, през чиито врати са преминали вече хиляди доволни пациенти.

Цялото интервю гледайте във видеото!

 

fallback
Още от Предавания
fallback