Money.bg - 21.11.2020 - Пълен запис

22.11.2020 | 14:00 Редактор: Таня Харизанова

Да изчезват всички задължения на даден длъжник след изтичането на 10-годишна давност звучи справедливо за много хора. Или иначе казано, да се направи така, че вече да не съществува понятието „вечен длъжник“.

Зад всяка добра идея, обаче, често се крият неподозирани проблеми. Или поне такива видяха немалко организации, които се обявиха против премахването на „вечния длъжник“. Какви опасности крие подобна идея и ще бъде ли наистина полезна за потребителите? Разговаряме с Наталия Събева, ръководител на правната дирекция на Българската стопанска камара. Камарата излезе с позиция против приемането на законовите промени и ще разберем какво ги притеснява.

Колко висок е най-високият склад в България? Представете си 14-етажен жилищен блок, само че под формата на хале. Екипът на Money.bg реши да заснеме това внушително съоръжение и да ви го покаже. Къде се намира този склад, който зарежда със стока не само магазини в страната, но и такива на целите Балкани, и как се управлява?

Проблемните кредити и задължения като цяло могат да доведат не само до финансови трудности, но и до психологически такива. Освен това, много българи пострадаха, както финансово, така и емоционално, от ситуацията на пазара на труда, породени от пандемичната обстановка. В Money. bg сме поканили психолог, от когото ще получите ценни съвети, как да бъдете в по-добра кондиция, що се отнася до ежедневните ви работни ангажименти. Гостът ни е психолог, коуч и основател на стартъп. Също така вярва, че грижата за здравето на работа започва не само с абонамент за спорт, но и с профилактика на нашите мисли и емоции. С Велина Гетова говорим, как да опазим психическото и емоционалното си здраве на работа.

Следващото правителство на България, което ще бъде избрано през март месец, ще разполага с огромен допълнителен финансов ресурс от Европа, който да налее в икономиката на страната. Става дума за 12 милиарда лева за харчене за период от 5-6 години. Настоящото правителство вече излезе с план за използването на парите. Къде ще отидат парите? Правителството има амбициозен план, но дали той ще бъде достатъчно ефективен? Коментар на икономическия анализатор Даниел Василев.