Money.bg - 17.10.2020 - Пълен запис

18.10.2020 | 14:00 Редактор: Таня Харизанова

5G технологията вече е в България. Оператор пусна новото поколение мрежа, което за първи път ще донесе повече ползи за бизнеса, отколкото за потребителите. Ще отговорим на въпросите, кога да очакваме по-пълното ѝ разгръщане и дали тя носи вреда за човешкото здраве. Говорим с Владислав Димитров от VIVACOM.

Преди две седмици ви показахме една българка, която прави шеметна кариера в австрийската енергетика. Днес в поредицата „Успелите българи“ще ви запознаем с българин, който работи за една от най-големите компании въобще в света. Освен това той се занимава с умни безконтактни устройства и има пръст за въвеждането на електронния билет за градския транспорт в София. Това е Александър Димитров, мениджър сегмент „Умни градове“ в NXP Semiconductors.

Всички ние искаме по-високи пенсии както за нас самите, така и за своите родители. Често обаче политическите решения и мнения вземат връх пред икономическите постулати, което води до несигурност в пенсионната система. Разговаряме в студиото с доц. Жеко Милев, преподавател в УНСС и експерт точно по темите, свързани със социалното осигуряване.

Големи, стратегически инвеститори заобикалят България и избират други околни дестинации за своите капиталовложения. Гърция успя да привлече Майкрософт с проект за 1 милиард долара, а Турция беше на крачка да вземе инвестицията на Фолксваген. Защо се получава това и как страната ни може да привлече нови големи инвеститори? Говори икономическия анализатор Даниел Василев.

Всичко това и още – гледайте в предаването „Money. Bg”, в събота, от 16.30 часа, по Bulgaria on air!