Брюксел 1 - 17.10.2020 - Пълен запис

18.10.2020 | 16:00 Редактор: Таня Харизанова

След година прекъсване съвместната Историческа комисия между София и Скопие възобнови работа. Ще има ли резултати след дългото изчакване и има ли България позиция, как ще процедира по въпроса за европреговорите на Скопие, ако няма напредък по отношение на спирането на кражбите на история? Говорим с депутата от ВМРО Александър Сиди и журналиста Николай Коев.

Тревожен ръст на случаите на Ковид в Европа, затягане на ограничителните мерки и седмица на антирекорди у нас - над 700 нови случая на денонощие в сряда, над 900 - в петък. 17 от 27 държави плюс Великобритания са в червената зона на новата европейска карта за ограничение на движението. Само три държави са предимно зелени - Норвегия, Финландия и Гърция. Само за 24 часа Франция в края на тази седмица регистрира над 30 хиляди заразени само за 24 часа. Близо 19 000 заразени с коронавирус за ден във Великобритания...

Адекватни ли са мерките, каква зима в условията на вируса предстои, възможни ли са критични ситуации и готови ли сме за тях? В студиото са доц. Андрей Чорбанов от БАН и адвокат Севдалина Димитрова, председател на Българската болнична асоциация.

Гледайте "Брюксел 1" в събота, 17 октомври, от 17.30 часа, по Bulgaria on air!