България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Борис Бонев: Целта ни не е лов на вещици, от 10 г. имаме резултати

Той сподели, че се надява да стигне до балотаж

17.10.2019 | 09:13 Редактор: Ивет Арабова

Борис Бонев първи заяви, че ще се бори за мястото от името на организация, която от години сериозно критикува работата на Столичната община - "Спаси София".

"От доста години работим за решаване на проблемите на София. Винаги сме били много активни. Програмата започнахме да я пишем през октомври. Постигнахме много за 10 години като активисти, но понякога се налага да започнеш да променяш нещата отвътре", каза в студиото на "България сутрин" независимият кандидат за кмет на София Борис Бонев.

Той сподели, че преди точно една година са публикували разследването, което е предизвикало оставката на подсъдимия за ремонта на "Графа" в София -Евгени Крусев.

"Никога наша цел не е била гоненето на вещици. Само ние сме разкривали толкова много далавери, преди няколко месеца публикувахме разследването ни за Северния парк. То е внесено и в прокуратурата, доколкото знам се очаква някакво становище. Говорим за кражби и корупция от тоалетната хартия до най-големия възможен проект", сподели Бонев.

По думите му "Спаси София" не само е критикувала, но и винаги е давала предложения как може да се променят нещата.

"Понякога и аз съм гласувал с отвращение, не съм гласувал за Фандъкова на предишните кметски избори обаче. Бих се позиционирал като лични предпочитания в център-дясно. Трудно може да се говори за леви и десни политики на местно ниво, това е по-скоро на национално равнище. Когато говорим за запълване на дупки, няма ляво или дясно", коментира Борис Бонев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tой заяви, че е граждански активист, но не се възприема като политик. 

"СДС подкрепя едно недясно управление на ГЕРБ. Останките на СДС от 90-те години нямат нищо със СДС тогава. Имахме разговори с "Демократична България", но не се разбрахме, тъй като имаме различни цели за София", каза още независият кандидат-кмет.

Борис Бонев подчерта, че независимо от резултата на изборите, "Спаси София" ще продължи да работи за бъдещето на града.

"Когато говорим за София, искам да си говорим с факти. Ние не говорим празни приказки, от 10 години имаме реални резултати. Не може да разчитаме само на механичния сбор от някакви партии. Аз имам най-подробната програма за столицата. В "Демократична България" решиха да действат с партийни назначения", отсече Бонев.

И посочи, че реалистичната цел, която си е поставил, е достигане на балотаж.

Вижте видео с целия разговор с Борис Бонев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК