Синът на Гибона продължава да мечтае за големия хокей

Георги Искренов вкара седем гола на Световното първенство в София

18.04.2017 | 16:45 Редактор: Жанета Нейкова
Синът на Гибона продължава да мечтае за големия хокей

Една от звездите в отбора ни по хокей на лед за мъже (трета дивизия) е син на голямата футболна легенда Божидар Искренов-Гибона. Георги Искренов не е поел по стъпките на баща си, но е амбициран да жъне успехи в друг спорт, какъвто е хокеят.

Искренов-младши дебютира в мъжкия национален отбор по хокей на лед точно преди пет години. Живее с майка си в САЩ и се връща в България предимно за участието си в националния тим. 

27-годишният Георги този път бе и асистент капитан, а по време на Световното отбеляза 7 от 25-те гола. Георги Искренов даде специално интервю за Bulgaria ON AIR само ден преди да се върне обратно във Вашингтон. 

Пред камерата ни той коментира представянето на отбора ни по време на Световно първенство.

Цялото интервю на Десислава Джерманска може да видите във видеото:

През изминалата седмица България бе домакин на Световно първенство по хокей на лед за мъже (трета дивизия). Националният ни отбор се представи много силно, като спечели категорично група "А“ след победи над Тайван (3:0), Хонконг (10:3) и служебен успех над неявилия се за участие отбор на Босна и Херцеговина с 5:0. 

В полуфинала категорично надиграхме Грузия с 9:3, но във финалния сблъсък "трикольорите“ отстъпиха драматично с 4:10, въпреки че в първата третина поведоха с 3:1.