"Лудогорец" с първо ново попълнение, взе бивш вратар на "Борусия" (Дортмунд)

Хендрик Бонман ще играе с номер 39

29.05.2024 | 17:20 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" реализира първия си входящ трансфер преди преди новия сезон. 13-кратните шампиони привлякоха като свободен агент германския вратар Хендрик Бонман. За последно стражът игра за елитния австрийски "Волфсбергер АК". Във вторник Бонман мина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете в София, след което подписа своя договор. Роденият на 22 януари 1994 година вратар ще бъде представен пред медиите на пресконференция в началото на лятната подготовка на "Лудогорец", която започва на 10 юни в столицата. Нендрик Бонман ще играе с номер 39.

"Много се вълнувам да стана част от "Лудогорец". Още при първия разговор с ръководството на клуба почувствах, че мястото ми е тук. Амбициозните цели на клуба напълно отговарят на моя манталитет и начин на работа. Очаквам с нетърпение вълнуващите предизвикателства през следващия сезон и ще дам всичко от себе си, за да ни помогна да постигнем големите си цели", сподели той.

Вратарят започва кариерата си в родния "Рот Вайс" (Есен), след което последователно играе за "Борусия" (Дортмунд), Мюнхен 1860, "Вюрцбургер Кикерс" и "Волфсбергер АК". През последния сезон Бонман има 24 мача за австрийския "Волфсбергер АК".

Вратарят има и два трофея в своята кариера. Като част от "Борусия" (Дортмунд) той печели Суперкупата на Германия през сезон 2014/2015 и Купата на Германия през 2016/2017 г.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Официален сайт на "Лудогорец"