"Милан" ще има нов треньор, разделя се с Пиоли след 5-годишна връзка

"Росонерите" благодариха на италианския тактик за времето начело на отбора

24.05.2024 | 13:04 Редактор: Тодор Петров

От "Милан" потвърдиха предстоящото напускане на треньора Стефано Пиоли, с което се слага край на петгодишния му престой начело на клуба. 

58-годишният италиански треньор пое "росонерите" през октомври 2019 г. след краткия и разочароващ период под ръководството на Марко Джампаоло, който загуби четири от първите си седем мача начело на клуба.

Пътищата на "Милан" и Пиоли официално се разделят, като треньорът напуска поста си след последния мач за сезона срещу "Салернитана" на 25 май. "Росонерите" благодариха на италианския тактик за времето, прекарано начело на отбора.

"Милан и Стефано Пиоли съобщават, че Мистър ще напусне след края на настоящия сезон, след като бе начело на първия отбор от октомври 2019 г. Милан изказва сърдечни благодарности на Стефано Пиоли и целия му екип за това, че през последните пет години водиха първия отбор, осигуриха незабравима титла в лигата и възстановиха постоянното присъствие на Милан в най-силните европейски състезания. Професионализмът и човешкото отношение на Стефано допринесоха значително за израстването на отбора, въплъщавайки основните ценности на клуба от първия ден", се казва в изявлението на клуба.

Снимка: БГНЕС