Тони Кроос прекратява кариерата си след Евро 2024

"Както винаги съм казвал, "Реал" (Мадрид) бе и ще остане моят последен клуб", написа легендарният футболист

21.05.2024 | 14:59 Редактор: Искра Ангелова
Тони Кроос прекратява кариерата си след Евро 2024

Легендата на германския футбол и "Реал" (Мадрид) Тони Кроос обяви, че ще сложи край на кариерата си след края на Европейското първенство, на което Германия ще бъде домакин между 14 юни и 14 юли.

"Денят, в който бях представен като играч на "Реал" (Мадрид), бе денят, който промени живота ми. 10 години по-късно, в края на сезона, тази глава е в своя край. Никога няма да забравя този невероятно успешен период", написа Кроос в профила си в една от социалните мрежи.

"Специално бих искал да благодаря на всички, които ме приеха с открити сърца и ми се довериха. Големи благодарности на всички вас, скъпи мадридисти, за огромната ви привързаност и любов от първия до последния ден. Състезателната ми кариера приключва това лято след Европейското първенство. Както винаги съм казвал, "Реал" (Мадрид) бе и ще остане моят последен клуб", допълва той, цитиран от "Фокус".

"Щастлив и горд съм, че по скромното ми мнение избрах възможно най-точния момент за своето решение и че мога да го взема напълно самостоятелно. Целта ми винаги е била да сложа край на кариерата си в пика на моите възможности. Сега остава само една-единствена мисъл: напред за 15-ата купа в Шампионска лига! Хала Мадрид! Нека да бъде", завършва Кроос.

Снимка: БГНЕС