Първи защити на евротитлите на SENSHI

21.05.2024 | 12:52 Редактор: Деси Николова
Първи защити на евротитлите на SENSHI

22-о издание на професионалната верига за бойни спортове SENSHI ще предложи впечатляващи двубои на известни български бойци срещу силни и много мотивирани противници. Галавечерта ще се проведе на 6 юли 2024 г., а морският бряг ще бъде бойната арена за шампионски битки и мястото за силни победи. Два мача ще приковат вниманието на публиката с първите двубои за защити на европейските титли на SENSHI в категориите до 75 и до 95 кг.

Атанас Божилов ще се изправи срещу Само Петче в категория до 75 кг по правилата на KWU Full Contact.

Божилов има зад гърба си впечатляващите деветнадесет победи на ринга на SENSHI от своите 20 участия до момента. Той е актуалният носител на европейската титла на SENSHI в категория до 75 кг., която завоюва на SENSHI 17 миналата година и е истински пример за младите бойци. Божилов е световен шампион на KGP 2018 и WAKO PRO 2017 и 2019.

Словенецът Само Петче е титулуван европейски шампион на MTA K1 за 2014 г., европейски шампион по муай тай на MTA за 2013 г. и 5 пъти е защитавал титлата си във FFC. В предишното издание SENSHI 21 Само Петче победи противника си от Румъния Влад Триф с нокаут във втория рунд.

Варненският боец Едуард Алексанян и германецът Якоб Стюбен ще излязат на ринга в един наистина зрелищен мач – реванш за евро титлата, след като Алексанян спечели европейската титла на SENSHI в категория до 95 кг на SENSHI 18 срещу Стюбен.

Едуард Алексанян е европейски шампион на WAKO PRO в категория К1 през 2021 г., шампион на Savages Kickboxing през 2019 г., както и национален шампион по кикбокс за 2018 и 2020 г. През април 2023 г. Алексанян бе класиран в топ 10 на най-добрите кикбоксьори в света в средна категория от престижното издание Combat Press.

Якоб Стюбен е европейски шампион на IKBF K1, шампион на Северен Тайланд по муай тай за 2015 г., също така е шампион на Германия по муай тай на MTBD и национален шампион в категория K1 (IKBF). 

Очаквайте повече новини и подробности около бойната карта на лятното събитие SENSHI 22, което ще предложи тонове емоции на публиката и ще разтърси Варна.

22-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп – BMW дилър и "Св. Св. Константин и Елена Холдинг".

SENSHI 22 сe излъчва на живо от медийните партньори Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, спортния канал MAX Sport, американската онлайн телевизия за бойни спортове TrillerTV, Youtube канала КОД Спорт, kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.