ЦСКА се разделя с двамата си капитани след няколко дни

Юрген Матай и Амос Юга приключват с "армейците"

21.05.2024 | 08:14 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА се разделя с двамата си капитани след няколко дни

Двамата капитани Юрген Матай и Амос Юга напускат ЦСКА след приключването на сезона. Първи избор за лентата е нидерландският централен защитник, но заради проблемите му с контузии през по-голямата част от кампанията тя бе на ръката на национала на Централноафриканската република. Така ще бъде и в оставащите два или три мача, тъй като бранителят е с нова травма – този път в петата.

Огромна е вероятността 31-годишният Матай вече да е изиграл последния си двубой с червената фланелка, тъй като договорът му с клуба изтича през лятото. През цялата есен той се възстановяваше от тежка контузия в коляното, а през пролетта е бледа сянката на себе си от първите два сезона на "Армията", пише "Тема Спорт".

Договорът на Юга пък е за още два сезона. Той също е на 31 години и макар да е основна част от състава, и с него ще бъде потърсена раздяла. На терена той е много рисков футболист, който, когато не е във форма, носи повече минуси, отколкото плюсове в представянето на тима.

С тима ще се раздели и Фернандо Каранга, който е наказан за 6 мача след поредната си изцепка през пролетта при гостуването в Разград.

Снимка: Lap.bg