"Ливърпул" победи "Уулвърхемптън" в последния мач на Клоп

Алексис Мак Алистър и Джаръл Куанса отбелязаха головете за "мърсисайдци"

19.05.2024 | 20:52 Редактор: Вяра Димова

"Ливърпул" победи "Уулвърхемптън" с 2:0 в последния мач на Юрген Клоп като мениджър на отбора. Алексис Мак Алистър и Джаръл Куанса отбелязаха головете за "мърсисайдци" в двубоя от заключителния 38-ми кръг на Висшата лига.

От следващия сезон Клоп ще бъде заменен от нидерландския специалист Арне Слот. "Червените" завършиха на 3-то място в крайното класиране, докато "вълците" финишираха на 14-та позиция.

Преди началото на двубоя фенове "Анфийлд" поздрави Клоп с хореография, изписвайки "DANKE JURGEN YNWA".

Домакините натиснаха още в началото. Удари на Александър-Арнолд и Гакпо бяха блокирани, а Са спаси изстрели на Ван Дайк и Диас. В 18-ата минута гостите организираха добра атака, която завърши с удар от малък ъгъл на Хий-Чан Хуан, преминал на сантиметри от целта.

В 28-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Семедо влезе опасно с бутоните напред в крака на Мак Алистър. В 34-ата минута "Ливърпул" логично поведе в резултата

Пет минути преди почивката Ендо стреля много опасно от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл, но Са успя да избие. След последвалия корнер Гакпо засече с глава, топката стигна до Салах, който стреля към вратата, а непосредствено пред голлиния Куанса успя да изпревари Гомеш и да довкара за 2:0.

В добавеното време на първата част Салах можеше да отбележи трети гол за Ливърпул, но Са се намеси много добре и спаси удара на египтянина.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС