Григор Димитров загуби от 18-годишен в Мадрид

Якуб Мешник спечели след 2:6, 7:6 (4), 3:6

27.04.2024 | 22:30 Редактор: Толя Стоянова
Григор Димитров загуби от 18-годишен в Мадрид

Гришо приключи рано участието си на "Мастърса" в Мадрид. Димитров бе надигран от 18-годишния чех Якуб Мешник след 2:6, 7:6 (4), 3:6.

Хасковлията започна отлично, взимайки подаване на нула. Във втория гейм Григор притисна съперника си.. Макар българинът да достигна до общо четири точки за пробив, Меншик се измъкна - 1-1. Световният №10 взе още един сервис гейм на нула за 2-1 и макар нищо да не предвещаваше, че той ще има проблеми, когато сервира, точно това се случи. В петия гейм чехът спечели първата си точка от посрещане в мача, а в съчетание с много грешки на Димитров, той успя и да реализира брейк – 2-3. Григор не успя да реагира от ретур – 2-4, а в следващия гейм непредизвиканите му грешки продължиха, за да се стигне до още един пробив – 2-5. При този резултат опонентът му сервираше за сета и нямаше проблем – 2-6.

Първата ни ракета имаше проблеми от форхенд и не успяваше добре да настрои играта си след почивката. Така се стигна до възможност за пробив пред Меншик още в първия гейм, но Димитров не позволи това да се случи – 1-0. Впоследствие българинът намери ритъма си и спечели следващите си два сервис гейма без да отпуска точка – 3-2. Световният №10 достигна до първия си брейк бол от началото на мача чак в края на втория сет, когато Меншик сервираше за оставане. Българинът поведе с 5-4, 40/30 от посрещане, но на втори сервис на съперника изкара ретур от форхенд в аут – 40/40, а след това чехът се измъкна.

Стигна се до тайбрек, след като и в дванадесетия гейм Димитров пропусна сетболи – 6-6. И макар да остана без пробив до този момент, той беше на доста по-високо ниво и закономерно се наложи в тайбрека – 7-6(4). Началото на третия сет бе лошо за Григор, който направи двойна грешка на брейкбол за 0-2. Българинът обаче успя да направи моментален рибрейк за 1-2, а след това влезе и в добър ритъм – 3-3.

Осмият гейм бе критичен за Димитров. Той изостана 30/40, а на брейкбола игра на втори сервис и допусна непредизвикана грешка от форхенд – 3-5. При този резултат Меншик сервираше за победата и я постигна, предаде "Тема спорт".

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Йокин
преди 1 седмица
Тия каки,МУ ИЗПИХА,ЖИВЕЦА.Не мое,оная работа вътре,а душата в рая. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Истината
преди 1 седмица
Дано да спечели!!!! Джентълмените винаги печелят като във филма но от България във фермата където се снима не са впечатлени както от Потър. Сигнализирай за неуместен коментар