"Ливърпул" договори новия треньор - Арне Слот ще наследи Юрген Клоп

Наставникът на "Фейенорд" няма търпение да заработи на "Анфийлд"

27.04.2024 | 08:20 Редактор: Тодор Петров

Арне Слот ще наследи Юрген Клоп като мениджър на "Ливърпул" съобщиха британските медии. Клубът е постигнал споразумение с "Фейенорд". Вече е договорен компенсационен пакет за 45-годишния специалист, който имаше две години до края на договора си. Би Би Си твърди, че сделката е на стойност до 9,4 млн. паунда (10,9 млн. евро).

В четвъртък Слот заяви, че е уверен, че ще получи работата на "Анфийлд".

"Бих искал да отида в Ливърпул. Сега чакам да видя дали клубовете ще постигнат споразумение. Много съм уверен в това", каза той пред репортери.

Слот премина във "Фейенорд" през 2021 г., след като впечатли в първата си мениджърска роля в АЗ "Алкмаар". В края на първия си сезон той изведе холандските гиганти до първия финал на Лига Европа, в който те загубиха от "Рома" на Жозе Моуриньо.

След това Слот донесе едва втората титла от 24 години насам на "Де Куип" през миналия сезон, преди да подпише нов тригодишен договор.

Клоп ще се оттегли в края на този сезон след деветгодишно управление, което донесе на клуба купа от Шампионската лига през 2019 г. и трофей от Висшата лига година по-късно.

Снимка: БГНЕС