"Ботев" (Пд) поиска от БФС някой от международните ни съдии да свири реванша с ЦСКА

Реваншът е на 1 май на стадион "Христо Ботев"

25.04.2024 | 17:20 Редактор: Искра Ангелова

Ръководството на Ботев Пловдив е изпратило отворено писмо до Българския футболен съюз (БФС) преди реванша от полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол срещу ЦСКА. От "жълто-черния" клуб настояват предстоящият двубой срещу "червените" на стадион "Христо Ботев" да бъде ръководен от български международен съдия.

"ПФК "Ботев" (Пловдив) изразява своето желание предстоящият полуфинал срещу ЦСКА на 1 май на стадион "Христо Ботев" да бъде ръководен от някого от международните съдии на България.

Нашият клуб вярва в качествата и обективността на избраните от УЕФА родни арбитри. Надяваме се на 1 май футболните аргументи да изпратят един от двата отбора на финала без след двубоя да има нуждата да се обсъжда ролята на съдията.

Искрено вярваме, че този път и срещата ще бъде отразена с достатъчен брой камери, за да може и системата ВАР да функционира пълноценно. В името на феърплея, на футбола и най-вече - на феновете", се казва в официалното изявление от "Ботев" (Пловдив).

Както е известно, ръководството на "канарчетата" се обърна към Българския футболен съюз и преди първия мач с ЦСКА, като поиска от футболната централа сблъсъците с "червените" да бъдат ръководени от чуждестранни съдии. От съдийската комисия към БФС обаче обясниха, че според сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България се забранява назначението на рефери от други държави.

"Ботев" (Пловдив) спечели с 1:0 в първия мач от полуфиналите срещу ЦСКА в турнира за Купата на България. Реваншът е на 1 май на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Снимка: Lap.bg.