Решиха на Вечното дерби да има фенове и на гостуващия "Левски"

От ЦСКА са на позицията, че на стадиона трябва да има привърженици и на двата гранда 

23.04.2024 | 12:46 Редактор: Тодор Петров
Решиха на Вечното дерби да има фенове и на гостуващия

Съботното, 23 април, Вечно дерби между ЦСКА и "Левски"  от 16:15 часа на Националния стадион ще бъде с гостуващи привърженици на "сините". Това стана ясно след извънредната среща в СДВР във връзка със сблъсъка между двата столични гранда от откриващия кръг на плейофите в Първата шестица.

ЦСКА и "Левски" се различават в позициите си относно това дали да има фенове на символичния гост в дербито, като "червените" са "за", докато "сините" са на противоположното мнение след последните ексцесии по трибуните на предишното дерби, приключило с успех на "армейците" с 2:0.

"И двата отбора заявиха, че очакват на дербито 12-13 хиляди души от двата клуба. Днес не е коментирано предложението на "Левски" да няма гостуваща публика. Футболът е за феновете. Аз съм да има диалог и разбирателство, а феновете да се радват на футболната игра и да няма това, което става напоследък. Разбирателство между двата клуба имаше. Дано феновете проумеят, че това е една игра и по-добрият да спечели. Да няма такива неща, както напоследък. Заставаме на позицията футболната игра да радва феновете", каза директорът на направление Първенства и турнири към БФС Валентин Чакъров.

Снимка: Lap.bg